Am gasit locul de parcarea ocupat! Ce trebuie sa fac?

Posted on Utile 1038

Cui nu i s-a intamplat sa ajunga acasa cu masina si sa-si gaseasca locul de parcare ocupat? Tuturor! Iar daca vecinul e „recidivist”, lucrurile se complica. Pentru ca, de cele mai multe ori, iese cu scandal. Mai rau, poti ajunge chiar si la politie. in continuare, iti explicam cum sa rezolvi problema legal.

Nu trebuie sa incercam sa rezolvam aceasta problema pe cont propriu daca vecinul nu se conformeaza si refuza sa paraseasca parcarea ta platita.

De cele mai multe ori, izbucneste scandalul si nu putine au fost cazurile in care s-au vandalizat autoturisme sau chiar s-a ajuns la a se imparti injuraturi, pumni si picioare. „soferul, nervos, zgarie masina, sparge oglinzile, dezumfla rotile… iar de aici va inchipuiti ce iese…

Nu blocati masina respectiva, nu ridicati stergatoarele, nu zgariati portierele pentru ca acest comportament – vandalismul – intra sub incidenta legii. Puteti fi reclamat la politie si obligat sa raspundeti pentru faptele comise”.

Exista parcari de resedinta cu interval orar!

Trebuie, de la inceput, sa stim un lucru: in Iași parcarile platite sunt la dispozitia celor care le-au inchiriat de la primarie in intervalul 17:00 – 08:00.

Cum procedezi?

Se sesizeaza politia locala care are obligatia de a trimite un echipaj la fata locului. Odata ajunsi, politistii va vor cere sa faceti dovada faptului ca ati achitat locul de parcare respectiv, deci trebuie sa aveti actele care demonstreaza acest lucru la indemana. Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va fi identificata si sanctionata. Pentru inceput, va primi avertisment, apoi amenda, insa se poate ajunge pana la a i se ridica autoturismul.

Nu ai voie sa-ti blochezi propriul loc de parcare!

Exista persoane care isi monteaza in fata locului de parcare asa zisele T-uri – niste bare de fier care blocheaza accesul altora cand locul de parcare e gol. „E interzisa aceasta practica si se sanctioneaza cu amenda.

Unde depui sesizarea?

Telefonic LA DISPECERATUL POLITIEI LOCALE (NONSTOP) 0232.232.099; 0232.232.093

Se inchiriaza pe un an

Acordul de utilizare a locului de parcare se incheie pe o perioada de un an.

Cum se inchiriaza un loc de parcare in Iasi

Inchiriere loc parcare Iasi

Adauga un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *