Pinned

Bun venit pe badparking.ro!

Posted on Utile 293

Bun venit pe badparking.ro! 🙂

Cum incarc continut pe badparking.ro ?

Pentru a incarca continut pe site, va trebui sa iti creezi un cont folosind o adresa de e-mail valida sau mai simplu prin intermediul contului tau de Facebook sau Google+.

Ulterior poti face upload pe site la imagini sau clipuri video din trafic de pe orice device fie desktop sau mobil. Spor la upload!

Ghid utilizare

Cateva vorbe despre parcarile neregulamentare..

Cu totii suntem deranjati de soferii care parcheaza neregulamentar. In  majoritatea oraselor din tara, exista o adevarata problema in ceea ce priveste parcarile. Municipalitatile inca nu par a gasi solutii care sa conduca la rezolvarea acestei situatii, de neconceput poate in alte orase civilizate din afara, punand problema pe seama lipsei de spatii pentru amenajarea de locuri de parcare, cat si pe seama numarului de autovehicule, care creste de la an la an.

Vorbim insa si de proastele obiceiuri ale soferilor, care din lipsa unei educatii civice, a unor sanctuni ferme sau a unor forme de control bine stabilite, parcheaza masinile unde vor, cum vor, blocand astfel strazi, trotuare, alte masini sau piste de biciclisti si asa mai departe.

Din pacate, in Romania nu exista o autoritatea numita “Politia parcarilor” ( Parking enforcement ) cum este denumita in alte tari, care sa patruleze strazile si sa aplice amenzi ustoratoare persoanelor care parcheaza neregulamentar, sustinand astfel municipalitatea, care foloseste ulterior sumele colectate din amenzi pentru dezvoltarea infrastructurii urbane si a locurilor de parcare.

Comunitatea badparking.ro

Comunitatea a luat nastere, din simpla dorinta de a canaliza atentia si energia persoanelor cu simt civic, impotriva unei probleme sociale grave, cu care ne confruntam – parcarea ca in codru.

Este adevarat ca astfel de comunitati au mai existat, insa care s-au stins repede, la scurt timp dupa lansare, din varii motive. De altfel, probabil ati auzit de miscari care indeamna la lipirea unor autocolante pe parbrizul ori oglinda masinilor parcate necorepunzator.

Nu vom impartasi acest mod de abordare al problemei, si nu vom incuraja sau facilita membrilor comunitatii astfel de materiale. Motivele sunt foarte clare:

  • autocolantele lipite pe parbriz sau pe oglinda sunt periculoaseUn sofer care este poate grabit sau care nu poate dezlipi complet autocolantul poate cauza un accident de circulatie sau vreo alta tragedie. In plus, folosirea unui lipici puternic, care nu poate fi indepartat usor,  constituie distrugerea unui bun sau tulburare de posesie;
  • insa, cel mai grav este ca acest tip de demers poate conduce spre conflicte, ceea ce nimeni nu si-ar dori.

Ne dorim o cu totul alta abordare, prin dezvoltarea acestei comunitati online, creata cu scop educativ si nu denigrator la adresa soferilor, unde membrii sa contribuie activ la o campanie de bun simt prin public sharing a masinilor parcate neregulamentar, si prin care oamenii sa afle:

– care autoritati trebuie notificate cu privire la parcari neregulamentare si care sunt pasii de urmat?
– ce cai legale se pot urma pentru a pune presiune pe autoritatile locale sa inființeze o politie a parcarilor, sau sa creeze mai multe locuri de parcare, in zone aglomerate ale orasului cat si in cartiere.

Orice idee, critica este binevenita!

 

Adauga un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *