Reguli de utilizare

  1. Nu se acceptă sub nici o formă  postări sau comentarii la postări cu caracter injurios, denigrator sau atacuri la persoană. Dacă ați sesizat că un autor ori un comentator greşeşte, aveți drept la replică și puteți încerca să-l faceți conștient de acest lucru, folosind argumente reale. Injuriile, jignirile și atacurile la persoană nu vor ajuta cu nimic, ci mai mult ne vor abate de la scop.
    Postările sau comentariile de acest gen vor fi fie neaprobate sau şterse. Abaterile repetate de la această regulă vor fi sancționate cu banare fie permanentă/temporară sau cu limitarea dreptului de a publica ori comenta pe site. În cazul in care o postare sau un comentariu vi se pare denigrator, vă rugăm să ne notificaţi la [email protected].
  2. Pentru orice comentariu, sau înregistrare pe site vă rugăm să folosiţi o adresă de e-mail validă.
  3. Nu se acceptă folosirea numerelor de înmatriculare ale vehiculelor  în titlu, descriere, tags și comentarii.

NOTĂ: Administratorii site-ului îşi rezervă dreptul de a înlătura/edita orice material care nu este în conformitate cu regulile de utilizare alte site-ului, fără o notificare prealabilă a autorului/comentatorului.

Regulile de utilizare vor fi actualizate pe măsură ce vom observa diverse probleme de comunicare/întelegere.

Cât despre fotografierea sau înregistrarea de continut video pe domeniul public

Noul Cod civil vă permite fotografierea sau înregistrarea oricărei persoane şi a oricărui bun privat (clădire, maşină, cățel ș.a.m.d) ce se află pe domeniul public. Codul civil prevede clar ce fapte sunt considerate atigneri aduse vieţii private prin articolul 74 din Sectiunea a III-a a Capitolului 2. Ne vom referi strict la fotografiere şi înregistrare video.

Ce NU avem voie:

c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză;
g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite.

Nimeni nu are dreptul să vă interzică fotografierea sau înregistrarea atâta vreme cât vă aflaţi pe un domeniu public iar subiectul vostru nu se află pe proprietate privată.